Vízhiány – hamarosan megoldódik a probléma

Mint már valamennyien tapasztalhattuk, két napja akadozik Dunaszentgyörgy vízellátása.
Megtudtuk: a rendkívüli, hosszan tartó forróság miatt a jelenlegi vízbázisok kapacitása kimerült, az éjszakai tartalékok a délelőtt folyamán kiürülnek.
Arra kérik a dunaszentgyörgyieket, hogy amikor lehetőségük van rá, fogjanak fel maguknak vizet. Emellett elképzelhető, hogy vízkorlátozást is elrendelnek majd hétköznapokon, napközben, amikor a lakók nagy része dolgozik, annak érdekében, hogy estére megfelelő mennyiségű víz álljon a családok rendelkezésére.
+++
Hencze Sándor polgármester a szolgáltatóval, valamint a tavalyi, 160 milliós (jelenleg még garanciális) tengelici ivóvízkút-beruházás kivitelezőjével tárgyal a hét elején arról, mit lehetne tenni a vízellátás normalizálódása érdekében. Véleménye szerint 3-4 hét alatt az új, tengelici kút helyzete rendeződik, és ismét jöhet onnan a szükséges mennyiségű ivóvíz.
Addig pedig a régi, Malom utcai kutat tisztítják ki a szakemberek, hogy a hiányzó vízmennyiséget pótolni lehessen, így 2-3 napon belül ideiglenesen megoldódik a vízprobléma.
A tartálykocsit érintő kérdésre úgy reagált a polgármester: ennek beállítása a vízmű feladata, de egyelőre, ha akadozva is, de van víz a faluban, így a tartálykocsi vélhetően várat még magára, és remélhetőleg nem is lesz rá szükség.
A napokban minden háztartásba szórólapokat juttatnak el, amelyben az is szerepel majd, hogy amennyiben lehet, a lakosság takarékoskodjon a vízzel, lehetőleg ne locsoljon.

Megszakítás